Login
Volg ons op  
 

Nieuws

Login voor Leden om nieuws te schrijven

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 »

Strijkje 2009 is voor Jordy Akkermans


Het was een grote verrassing voor 'onze' Jordy Akkermans die op vrijdag 6 februari het Strijkje kreeg uitgereikt van Net Zat door onze enige echte eigen Z.D.H. Prins Alfredo XVII.
Inmiddels is hij echt onze eigen Jordy geworden. Begonnen als invaller zo nu en dan met zijn sousafoon en in de loop der tijd was hij er eigenlijk vaker wel dan niet. Trouwe bezoeker van elke repetitieavond op de vrijdag in zaal Moleneind.
Enthousiast, muzikaal en bovenal gezellig, met een jeugdig elan...


Zelf had hij geen weet wat hem die avond te wachten stond. Samen met zijn andere cluppie: De Knolderapen, stond hij keurig te wachten tot hij een seintje kreeg dat ze konden spelen die avond. En wat een verrassing toen hij het Strijkje kreeg uitgereikt.
Het was weer een bijzonder gezellige en geslaagde avond, en zoals Jordy later nog vertelde....hij had dat laatste biertje niet meer moeten nemen....hij heeft de zaterdag dus nog kunnen nagenieten.......

Carolien

Krantenknipsels

Cd gediskwalificeerde Kwèknummers
DEN BOSCH - De nummers van Netnie en Bert en de Paters van de Mèrt die werden gediskwalificeerd op het Kwèkfestijn komen uit op cd. Niet op de officiële Oeteldonkse Kwèkcd maar op een zelf opgenomen cd. De koldergroepen werden uitgesloten omdat ze werden begeleid door carnavalsclubs uit Vught: Net Zat en de Knolderapen. ,,Wij hopen van harte dat onze cd gelijktijdig verschijnt met de Kwèkcd (vrijdag 28 november). Zodat duidelijk te horen zal zijn dat er met ons Oeteldonks 'gevuul' helemaal niks mis is", zegt Frank Finkers van Netnie.

Protestlied Netnie-zanger Luc Vaessen
Finkers is er nog steeds rotsvast van overtuigd dat de diskwalificatie van zijn groep, en van de Paters, onterecht was. ,,Het besluit om ons, uit het klassement te verwijderen had door de organisatie kunnen worden genomen. Al bij de inschrijving was bekend door wie we werden begeleid."

Netnie stuurt daarom een officieel schriftelijk protest tegen de diskwalificatie naar 'Kwèkminister' Bettie Hammelburg en juryvoorzitter Coen Free. Bij het protest is een ludieke muzikale bijdrage gevoegd van Netnie-zanger Luc Vaessen over verdraagzaamheid. ,,Zie het nummer maar als een barricadesong tegen de Oeteldonkse smaldenkerij en kleingeestigheid.."


'Diskwalificatie is kleingeestig'
DEN BOSCH - Ras-Oeteldonker Frank Finkers schaamt er zich momenteel voor om Oeteldonker te zijn. Reden is dat hij zaterdag met zijn groep Kolderkwektnetnie werd gediskwalificeerd voor het Kwèkfestijn, omdat ze werden begeleid door een Vughtse groep (Net Zat) wat sinds dit jaar niet is toegestaan.

,,Oeteldonkse kleingeestigheid, mierenneukerij en smaldenkerij van het ergste soort", kwalificeert Finkers de genomen beslissing. ,,Ik heb plaatsvervangende schaamte naar de muzikanten van Net Zat die al vier jaar lang Oeteldonkse clubs begeleiden op het Kwèkfestijn. Onze diskwalificatie is bovendien een aanval op ons Kwèknummer dat nota bene gaat over verdraagzaamheid."

Volgens Finkers heeft de organisatie van het Kwèkfestijn met de diskwalificatie van zijn club, en ook van de Paters van de Mert die om dezelfde reden uit het festival werden gehaald, bepaald dat afkomst het verschil bepaalt of iemand een volbloed Oeteldonker is. ,,Eigenlijk in de kern een rassenstandpunt.

Finkers zegt te kunnen begrijpen dat de Oeteldonksche Club de identiteit van het Kwèkfestijn wil bewaken. ,,Daarom hebben we ons met Netnie als oer-Bossche club ingeschreven. Maar met diskwalificatie is het hek van de dam en kan de helft van het aantal deelnemende clubs worden opgedoekt. Je wilt namelijk niet weten hoeveel Vughtenaren, Rosmalenaren en Berlicummers en Vlijmenaren er tijdens het Kwèkfestijn op het podium staan en heeft de winnende groep Veni Vidi Vici zijn roots in Vlijmen."

Hans Meijs, voorzitter van de Knolderapen uit Vught: ,,Carnavalsmuzikanten helpen elkaar altijd. Toen we dan ook werden gevraagd om Bert en de Paters te begeleiden zeiden we meteen 'ja'."

Juryvoorzitter Coen Free liet zaterdag meteen na de diskwalificatie weten dat hij 'begrip had voor de teleurstelling. ,,Maar de beslissing om voortaan geen 'buitenlandse' clubs meer toe te laten als begeleidingsorkest is afgelopen jaar genomen door de Oeteldonkse carnavalsclubs tijdens evaluatievergaderingen."

Carnavalsconcert in teken diskwalificatie

VUGHT - Carnavalsclub Net Zat uit Vught, op het Kwèkfestijn in Den Bosch gediskwalificeerd, heeft het nieuwjaarsconcert in Zaal Moleneind de naam 'Met un knipôôpg naor Oeteldonk' gegeven.
Hiermee wil Net Zat zondag vanaf 14.00 uur op een ludieke manier refereren aan de diskwalificatie.


Netnies zijn nog altijd verbaasd na uitsluiting

DEN BOSCH - De boosheid is weliswaar verdwenen maar verbazing is er nog steeds bij de leden van de Netnies over hun diskwalificatie tijdens het afgelopen Kwèkfestijn. Dat bleek gisteravond in hotel Central tijdens de evaluatie van het Oeteldonkse liedjesfestival. De koldergroep uit Oeteldonk werd gediskwalificeerd omdat ze werd begeleid door de groep Net Zat uit Vught.
,,We waren ons van geen kwaad bewust, omdat het merendeel van Net Zat in Den Bosch woont en heel veel binding heeft met Oeteldonk. Bovendien begeleidde de groep de afgelopen drie jaar steeds Oeteldonkse clubjes op het Kwèkfestijn zonder dat er iets van werd gezegd door de jury", liet Peter Hermsen van de Netnies weten. ,,Als ze bij ons lid waren geweest waren ze nota bene niet gediskwalificeerd." De verklaring van Hermsen leidde tot felle discussie bij de overige bezoekers. ,,Mijn hart zegt dat Net Zat niet gediskwalificeerd had hoeven te worden, want het is een leuk clubke dat bijna de hele carnaval in Oeteldonk vertoeft", vond Frank Hoedemakers zanger van de Kwaoitongen. ,,Maar als je een club uit Vught toelaat doen er volgend jaar clubs uit Utrecht mee en het moet natuurlijk wel een Oeteldonks feestje blijven."

Coen Free, juryvoorzitter van het Kwèkfestijn, zei er echter geen moeite mee te hebben dat clubs uit buurgemeentes als Vught meedoen als begeleidingsorkest. ,,Als je ziet hoeveel Vughtenaren in Oeteldonk carnaval vieren lijkt me dat rechtvaardig."


Martin

Net Zat krijgt dun Bertus

Zaterdagavond kreeg Net Zat d'n Bertus overhandigd door Z.D.H. Prins Alfredo XVII. Deze onderscheiding ken ik jullie toe, omdat "Net Zat is uitgegroeid tot een professionele amateur", waren zijn woorden.

Zaterdagavond na het bezoek aan het Paleisje en Damarzo zijn Prins en gevolg samen met Net Zat neergestreken in zijn residentie de Speeldoos. Daar aangekomen wilde de Prins het woord richten tot Net Zat. Dit jaar werd een van zijn hoogste onderscheidingen van Dommelbaorzedurp toegekend aan Net Zat. De redenen waren als volgt: "Dat Net Zat het spel van de omgekeerde wereld dan ook uitermate goed snapt", dat Net Zat vooral ook tijdens haar Nieuwjaarsconcert de uiterst muzikale en creatieve talenten van haar leden tot grote hoogten laat stijgen, zulks tot grote vreugde en jolijt van honderden Dommeldurpers!. Het "Dommelboarze/Oeteldonkse" clubke was zeer verguld met deze hoge onderscheiding. De waardering in de oorkonde, behorende bij d'n Bertus, sprak dan ook boekdelen. Woorden als: "inzet, profileren in Kruikenzeikerstad, muzikaal vermaard, nooit vergeefs een beroep doen": kwamen als een warme douche over Net Zat heen. Het was voor Prins Alfredo dan ook geen moeite om zijn onderscheiding dit jaar te overhandigen aan Jolanda Baks, de voorzitster van Net Zat. "De inspiratie die clubkes in Dommelboarzedurp als een tapijt over ons durpke elke keer weer uitleggen moeten we koesteren." besloot het bestuur van Dommelbaorzedurp op 7 januari bijeen..
bron: KlaverbladDweilorkest Net Zat is frisse groep waarbij vriendschap belangrijk is

Dweilorkest Net Zat krijgt in het Prinsenhof de belangrijke carnavalsonderscheiding D'n Bertus.
Het is een gewaardeerde onderscheiding waarmee creativiteit, inzet, spontaniteit en hulpvaardigheid op het gehele culturele terrein binnen Dommelbaorzedurp (Vught) worden beloond.
De start van Net Zat ligt bij de trainingen van VVC heren vier of vijf. Een aantal vrienden speelde daar wekelijks volleybal en in de herfst van 1985 wilden sommige mannen graag zelf muziek gaan maken. "Er werden instrumenten aangeschaft en aansluitend aan de trainingen werd in de sportzaal gerepeteerd", kijkt voorzitter Jolande Baks terug. "Bijna vanaf dat begin maakten de mannen ook muziek tijdens de wedstrijden van VVC 1 onder de naam Net Zat. Dit sloeg goed aan in Vught en het clubje groeide en leerde snel. In Oeteldonk meedoen met het carnaval leek ook wel wat. Het duurde wel vijf jaar voordat muziek maken een serieuze bezigheid ging worden."

Eric Willemse werd gebombardeerd tot muzikaal leider en hij plande repetities. Hij stopte er bijzonder veel energie in en heeft erg veel geduld. Een eigenschap die broodnodig is. Niets was te veel en hij bezorgde de leden regelmatig een stukje 'huiswerk'.

De club telt 23 enthousiaste muzikanten en over dat aantal is de voorzitter tevreden. Jolande: "Wij vormen een gezellige club. Zijn in voor spontane acties en houden van humor en kolder. Al onze leden mogen zijn zoals ze zijn en dat wordt erg gewaardeerd. Het duurde even, maar we zijn uiteindelijk ook aan Deun en Dender, de verkiezing van het carnavalslied, gaan meedoen. Eerst leverde dat heel bescheiden klasseringen op, maar we brachten al diverse keren het beste lied. Ook dit jaar haalde onze inzending 'Gij bent mijn alles' de top."

Traditioneel mag het eigen plezier niet vergeten worden. Volgens de voorzitter wilden de muzikanten al vlug hun kunsten demonstreren aan familieleden en vrienden. Zo ontstond het familieconcert. Dat bestaat al vijftien jaar. Jolande: "Al weer zes jaar reiken we 'Ut Strijkje' uit aan iemand die onze club een heel warm hart toedraagt. Die strijkplank is voor ons een noodzakelijk hulpmiddel met carnaval.."

bron: Brabants Dagblad door Theo Beks

Eric

Triangel

Tsjonge, tsjonge, tsjonge, ja ik ben inmiddels weer op aarde beland. Ik ben weken sprakeloos, beduusd, ontroerd, van mijn apropos geweest. Ik liep natuurlijk met mijn hoofd in de wolken en gruwelijk trots en wel zo trots als een hond met wel zeven van die dingen. Want het gebeurt me waarschijnlijk maar een keer in mijn leven dat ik onderscheiden wordt met de triangel, het kleinood dat iedere Net Zatter wil verdienen en het is me inmiddels duidelijk dat er altijd een paar zullen zijn die het gevoel wat je krijgt bij het ontvangen van een triangel, NOOIT zullen meemaken, maar dat terzijde. Ik ben er hartstikke blij mee en ben inmiddels ook al in overleg met een bouwbedrijf welke muur dragend is zodat deze de triangel kan houden. Nou en dat vergt erg veel tijd. Er is mij beloofd dat het allemaal goed komt.
Net Zat bedankt!!!!!
Jack.

Jack

Concert 2008

Tja, we zouden het bekans vergeten maar ons concertje was toch weer van een puik en hoogstaand niveau. Binnen het Vughtse haast niet meer weg te denken en elke 2e zondag van het nieuwe jaar weer een happening waar velen op af komen om hun inmiddels weer tot normale proporties teruggekrompen oud en Nieuwjaars levertje te voorzien van een nieuwe injectie. En ook nu weer had de commissie een knap staaltje van organiseren neergelegd en s-morgens al zeer vroeg met de hulptroepen er een sfeervolle en gezellige feestschuur van gemaakt. Na het weer nuttigen van de overheerlijke en inmiddels niet te versmaden broodje Kwekkeboom van Ivonne, opende onze voorzitter met haar altijd glimmende en trotse rode koontjes het bal. Velen werden weer onderscheiden en bedankt voor de goede diensten en tevens voorzien van ons prachtige nieuwe logoopplakdoetochmaargewooneropnaaien embleem. De zaal stroomde vol en nog nooit waren er zoveel luisteraars al aanwezig bij de eerste serie. Onze enthousiaste speaker Siebren draaide verwoed aan het rad van weleer, dat volgepropt met muziek van afgelopen 22 jaren, er voor zorgde dat de oude dozennummers over het publiek bleven rollen. Gelukkig had de muzikaalleider zijn strenge selectiebeleid laten zegen vieren, want van de keuze van sommige collega' muzikanten droop dan ook zoveel nostalgie dat menig toeter dien muziek niet meer zou accepteren zonder dat het niet ten koste zou zijn gegaan van de lak. Midden in de 2e serie was het weer tijd voor de uitreiking van ons eigenste triangeltje, de onderscheiding binnen ons clubke die het meeste stof doet opwaaien. Een onderscheiding die met trots door de genomineerde geshowd wordt in het kleinste kamertje van het huis. Ook dit jaar heeft het de organisatie bloed, zweet en tranen gekost om het voor de kandidaat geheim te houden, valt ook niet mee als iemand die hem krijgt nagenoeg in elke commissie zit die ons clubke rijk is en da zijn er veul.
Na een kleine omweg via een collegamuzikant, die tijdens de uitreiking nog geassisteerd werd door een verdwaalde peuter die de eerste spijkerbroek in zijn buurt aangreep om zich aan vast te klampen, maar al snel na het naar boven te hebben gekeken de vlucht nam toen hij zag dat ondanks het alleszins redelijk goddelijke lichaam waar hij zich aan vast klampte het toch echt zijn moeder niet was, ging de het kleinood naar Jack, die geheel onverwacht en ontroerd aangaf nu eerste zijn toilet te moeten gaan verbouwen voordat dat ding een echt vast plekske krijgt. De act van onze vrouwkes in de 1e pauze daar staan we maar niet te lang bij stil, evenals de act van de heren in de 2e pauze maar dat had andere redenen.
Wat wel een bijzondere vermelding verdient was het wederom op veel verzoek terughalen van ons eigenste NetZat Bobteam die in de jaren 90 zeer succesvolle afdalingen en snelle tijden op hun palmares hadden staan. De opkomst was wederom overweldigend, de neergezette eindtijd aanzienlijk minder. Daar waar in de hoogtijdagen een badkuip nog ruim voldeed aan de welgevormde spiermassa van deze sleeers, zou nu een 25 meter wedstrijdbad meer op zijn plaats zijn geweest om deze 4 atletische lichamen te herbergen. Na de 3e feestserie zat de stemming er helemaal goed in en met disco Frans aan het roer hebben we nog ruim gebruik gemaakt van het rijkelijk vloeiende vocht en mede bijgedragen aan weer unne ganze maandomzet. Voor een foto-impressie zie
Foto's. Namens ons allen bedankt voor de aanwezigheid en gezelligheid en unne verrekkes goeie carnaval gewenst.

Frank

Och we mooooiii !

Kijk ge het mense die veul praote over van alles en nog wa. Dan hedde mense die veul praote en niks zegge. Ok zen er die nie veul praote en die zen saai. Der zen er die veul zuipe en praote en die hebben ut verrekes druk. Dan hedde ok nog mense die in het onderwijs zitte. Die kenne goed praote, die kenne soms goed drinke, maor........... der zen d'r ok die nog meer kenne.
Nim nou die nerd van de Maasland. Hij wit veul van noote, hij ken goed praote, hij kan verrekes zuipe en hij wit wanneer de computer op zunne kant staot. Zonne mens daor hedde wa aon. Leuk menneke, ginne stomme preut maor echt unne mens om dur bij te hebbe. Dat deze mens op vrijdagaovond soms nie gillend 't Moleneindplein op gerend is snappe wij nie, zal wel ligge aon 't pilske wattie laoter vat. En nou dees wir, traone in mun oge.
Goed gewerkt jungske, we veinen de nieuwe site heueueueueul mooi en we houwen nou nog meer van jou!

Irene & Michel

Michel

t Strijkje 2008 voor......

Helemaal sprakeloos was ze.....enz..Carolien

Succes


Eric

NET ZAT wint Deun en Dender 2007

Net Zat schijnt de formule tot succes gevonden te hebben. Voor de derde keer in vier jaar werd het Deun en Dender festival gewonnen. Zangers Jos Stoof en Geertjan van den Heuvel brachten het liedje "Gij bent mijn alles" vol overtuiging naar plaats één. Met kop en schouders stak het liedje boven de andere deelnemers uit. Vol lof was de juryvoorzitter die sprak: "Dit liedje zou ik iedere ochtend voor mijn vrouw willen zingen". Op alle fronten: compositie, arrangement, tekst, scoorde Net Zat het hoogst. Een resultaat waarop de makers Jeroen, Martin en Michel bijzonder trots mogen zijn.

Eric

Groep 4

Stuur groep 4, toch wel een samenstelling van de meest intelligente, sportiefste, leukste, uitmuntend samenwerkende, ervaren spoorzoekers en normaal niet uit het lood te slaande Net Zatters op pad met een GPS in de binnenstad van onze Maasstad en succes zou verzekerd moeten zijn. Echter op zoek naar de eerste opdracht, unne wazige pater die vlak om het huukske van het Cortenstraatje, een overigens miezerig naar ver over de datum ruikende vlaaien straatje, waarin zelf een hond zijn poten niet op durft te tillen, een toch ware slijtageslag ontstond. Gedurende het eerste uur van onze missie bleven we dankzij onze fantastische werkend GPS apparaat gewoon op die ene plek rond besjoeren. Uiteindelijk bleek die pater al op weg naar zijn laatste rustplaats, hoog in den hemel, want hij bevond zich wel degelijk op die plek alleen meters boven het aardoppervlak. Na eindelijk, enigszins opgedroogd en voorzien van het 1e gertsensapje, eens goed onze apparaat te hebben bestudeerd, bleek uit nader onderzoek dat we ons inderdaad wel erg dicht bij de Belgische grens bevonden. Deze toppers waren door de organisatie op weg gestuurd met een made in Vlaanderen apparaat!


Frank

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 »

Mail ons | © 2007 NetZat