Login
Volg ons op  
 

Nieuws

Login voor Leden om nieuws te schrijven

« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 »

2-2 Tango wint Deun en Dender 2012

Acht deelnemers gingen de strijd met elkaar aan voor het beste carnavalslied van Dommelboarzedurp voor het carnavalsseizoen 2012/2013. 2-2 Tango ging verassend met de eerste prijs aan de haal. Het nummer heeft de titel "Houd oe eige nie in" , die is gelijk aan het nieuwe motto van DommelBaorzedurp. 2-2 Tango bestaat uit bestaat uit de zangers Harjan van den Brink en Peter Stupers en werd begeleid door Net Zat. Peter Stupers was afwezig deze avond wegens ziekte. Harjan maakte een onvergetelijke indruk op de jury en het publiek. Proficiat met het behalen van deze prijs! Het eigen nummer van Net Zat "Vind ik leuk" waarde helaas in de kelders van de rangschikking rond.


Eric
Gepost: 3 november 2012 @

André Henskens verdient 't Strijkje 2012

Elk jaar komt dat moment weer waar NetZat vol trots iemand kan vereren voor alles wat deze voor ons betekend. Het was niet moeilijk om iemand daarvoor aan te wijzen en de keuze was dan ook snel gemaakt. Dit jaar komt deze eer volledig toe aan André Henskens!

André is tijdens en na zijn 8 jaar als adjudant van drie Alfredo's al vaker vereerd met verschillende onderscheidingen, maar toch zijn er genoeg redenen voor NetZat om hem eens in het zonnetje te zetten. Zoals iedereen wel weet repeteren wij in Zaal Moleneind waar André dan altijd als barman te vinden was tot in de late (of vroege) uurtjes. Deze zaal is omgetoverd tot een gezellige huiskamer waar we telkens weer terecht kunnen en ook na de repetitie gezellig blijven hangen. Nou is een NetZatter met een glas al snel een vrolijk mens, maar André wist dat met een kleine vette versnapering een NetZatter nog vele malen vrolijker kan zijn. Misschien past het niet bij iedereen in het schema om zijn/haar afgetrainde lichaam te behouden, de schaal kwam wel op. Er zijn veel punten op te noemen waarom nou juist Andre 't Strijkje verdient en niet het minste punt, het grote warme hart wat André ons altijd heeft toegedragen!
Omdat het weer niet mee wilde werken konden we helaas niet met de hele club André thuis verrassen en hem onder onze muzikale klanken meenemen naar Zaal Moleneind. Met een select gezelschap hebben we dit wel gedaan en bij aankomst in Zaal Moleneind waren daar oud winnaars van 't Strijkje, vriendjes van NetZat en prins Alfredo XVIII met zijn gevolg. Gelijk klonken verschillende nummers door de ruimte waarna de prins het strijkje uitreikte. Na dit officiële deel werd de avond verder voorgezet met een hapje en een drankje.

Sinds 2 jaar is er de mogelijkheid om "Vriendje van NetZat" te worden en ook dit jaar hebben we daar weer nieuwe aanmeldingen voor gehad. De aanwezige nieuwe vriendjes Mart Damen (veldwachter), William en Marco Vugts kregen door onze voorzitter hun vriendje speld opgespeld. En later tijdens de avond hebben we nog eens spontaan een aantal nieuwe vriendjes mogen verwelkomen.

Kortom een geslaagde avond waarna iedereen zijn weg door de sneeuw zonder kleerscheuren weer heeft teruggevonden om in een warm bedje te kruipen en verder af te kunnen tellen naar de carnaval.


Bertram
Gepost: 07-02-12 @ 16:17

Kaartverkoop 073 656 55 88 of via
www.theaterdespeeldoos.nl
Theater de Speeldoos - Vliertstraat 6 - 5261 EL VUGHT

Bekijk foto's van Danssalon 2011


Eric
Gepost: 26-01-12 @ 1:04

Uitnodiging Net Zat Concert

Weer een leuke zondagmiddag! Noteer maar in je agenda!


Eric
Gepost: 12-12-11 @ 19:10

Winterfest

Nou da's leuk!!


Eric
Gepost: 08-12-11 @ 17:16

Net Zat jeugd verheven tot carnavaleske adel

Nu kan de boel echt op zijn kop in Dommelbaorzedurp


Alice
Gepost: 07-11-11 @ 16:12

De Knolderapen winnaar op Deun en dender 2011

Het was dit jaar heel spannend. De waarderingen van de jury lagen erg dicht bij elkaar. De nek aan nek race werd uiteindelijk gewonnen door de Knolderapen met het liedje: "Ik zal hier altijd blijven komen". Jaap van der Heijden zong het liedje dat geschreven werd door zijn vader erg overtuigend.
Een knappe tweede plaats was er voor CV Danmarzo, die overigens met de presentatieprijs aan de haal ging. Net zat behaalde de hoogste score voor het arrangement maar pakte uiteindelijk de derde plaats. Geertjan van den Heuvel en Jos Stoof zongen "De allermooiste" dat werd geschreven door Martin, Michel en Jeroen.

Eric
Gepost: 06-11-11 @ 14:20

Eindejaars zweet!

Het was alweer zover, het jaar is omgevlogen dus is het weer tijd voor het eindejaarsfeest. Dit keer waren de bassen de gelukkige om dit te mogen organiseren. De uitnodiging was simpel om acht uur bij Ouwerkerk en neem je gymschoenen mee, op dat moment gaan "de raderen draaien" bij de NetZatters.
Iedereen eenmaal aangekomen en hun kopje koffie op konden we beginnen met een goede warming-up en hoe kan je dat nu beter doen dan met kegelen. Een zwaar onderschatte sport die meer respect verdient dan het nu krijgt. De mening werd ook snel bijgesteld toen het helemaal niet zo gemakkelijk bleek om negen kegels omver te krijgen of voor sommige zelfs om de bal ook maar één meter over de baan te laten rollen. Toen de meeste de smaak te pakken hadden hoorde je regelmatig een kreet van geluk dat wil dus zeggen dat iemand negen of eindelijk een kegel om heeft gekregen.

Na zo een dergelijke warming-up verdient iedereen wel een klein drankje om bij te komen van dat kegel geweld. Terwijl iedereen rustig bijkomt word de rest van de avond uitgelegd.

De groepen zijn gemaakt de spelen zijn duidelijk, beginnen maar! Overal vlogen de basketballen, voetballen, dart pijlen en sjoelstenen je om de oren. In de gymzaal was het zo hard mogelijk op de muur schieten! ja eigenlijk moest je door de gaten in een groot bord schieten, maar vele waren al blij als ze het bord raakten. Maar de volhouder wint en zo werden er toch flink wat punten bij elkaar gesprokkeld. Ook bij het basketballen werd er gegooid tot iedereen een lamme arm kreeg, maar wat kon dat iemand schelen we hebben muzikale-vakantie dus hoeven geen instrument te dragen. Binnen in de kantine was het sjoelen waar er flink wat punten te halen waren, maar dan moet je wel als een robot in een rap tempo alle stenen in de vakken schuiven. Er zouden zo een paar leden door kunnen naar de Nederlandse kampioenschappen sjoelen en misschien wel verder internationaal, ongekend talent! Dit konden we helaas niet zeggen van het darten, want dan moet je toch wel 180 kunnen gooien en dat is niet gebeurd.

Na de benodigde rotaties en iedereen al regelmatig zijn lichaamsvocht had bijgetankt aan de bar was het sportieve programma ten einde en begon het zware werk voor de organisatie. Terwijl iedereen gezellig bijkwam met een koud drankje was het optellen, vermenigvuldigen en delen voor de organisatie om de uitslag te berekenen. De 'varkens' groep hadden de avond gewonnen en bij de varkens zat ook de topscorer, Jeroen. Gelukkig kon iedereen de uitslag waarderen en werd er sportief op gereageerd, geen spreek koren of uitingen van ongenoegen. Dat siert de leden van NetZat. Gewoon een gezellige avond en niet vies van een druppeltje zweet.

Geniet van de verdiende rust en volgend jaar weer met frisse moed er weer met z'n allen tegenaan!


Bertram
Gepost: 07-06-11 @ 18:45

Carnaval 2011

Deez carnaval dacht ik zo bij mun eige zal ik us un dagbuukske bij houden:
Donderdagavond 3 maart met de start van onze tweede Dommeldurpse danssalon is het carnaval van 2011 begonnen. Meteen vanaf de eerste tonen zat de sfeer er goed in en dit is de hele avond zo gebleven. Alle kelen zijn weer goed gesmeerd en de beentjes hebben de eerste danspasjes alweer gemaakt. Na afloop, in een volle zaal, werd iedereen verrast door onze bassist Bertram. Hij ging voor onze jongste trompettist Lieke op de knieën en heeft haar ten huwelijk gevraagd en ze heeft ja gezegd. Ut war un prachtig emo-moment en dan witte ut al, dun carnaval kan niet meer stuk.
Vrijdagmorgen met een bietje koppijn opgestaan, maar un paracetamolleke doet wonderen, dat mag ook wel als moeder van de bruid. Met een gelegenheidsbandje muziek gemaakt in de optocht van de kinderen van de Springplank.
's Avonds lekker muziek gemaakt in de Speeldoos na afloop van Ouverturelure, ook hier zat de sfeer er goed in.
Zaterdagmorgen naar de Prinsenbrunch geweest mee veul champagne geluiden. De prins ingehaald in Dommelbaorzedurp, sleuteloverdracht op het gemeentehuis en tenslotte de onthulling van Brordus en Brorda. Zoals gebruikelijk duurde dit weer langer als in de draaiboeken gepland stond. Ik heb ut nog nie meegemaokt dat ze gelijk van hun doek verlost waren.
Maar ja, dat makt ut eigenlijk alleen mar leuker.
De Speeldoos in mee zun allen en geluisterd naor de Proclamasie van de Prins en er ene opgedronken, nou ja misschien wel een paar meer. Hierna mee ons clubke naar ut Geveltje geweest. Vervolgens snel naor huis om un hapke te eten. s-Avonds zouden we de Prins en Gevolg begeleiden langs diverse evenementen. Mee zun allen (de vrienden van de Kaoter is veur laoter gingen ok mee, dat wordt zingen!) dun bus in, op naar de Boerenbruiloft in Kneutergat, naar Rozenoord waor un carnavalsfeest voor mensen met een beperking werd gevierd. Dat is altijd wir un dankbaor moment, vervolgens naar Danmarzo alwaor de prinselijke onderscheidingen voor iemand van Danmarzo (Frank Akkermans) en iemand van Net Zat werden uitgereikt. Jeroen van harte gefeliciteerd. Na nog wat muziek gemaokt te hebben wir naor buiten mee zun alle. Dun bus war inmiddels vertrokken dus in optocht naor de Speeldoos alwaor we dun Prins onder begeleiding van onze muzieknoten wir veilig in zun eige Prinsenhof hebben afgezet. Zijn eige gevollug heeft hem nog welterusten toegezongen. Ik wit alleen nie of hij daor goed van kan slaope?
Zondagmorgen wakker geworden en dacht bij mun eige verrek ut gaot vandaog pas echt beginnen.. Hoe houwen we ut vol dacht ik nog zo bij mun eige. Toch mar mun eige opgevat en traditiegetrouw samen mee Martin naor de stad gelôpe, gelukkig war ut mooi weer. Verzamelen bij mun Tante, lekker paar Brandewijntjes gedronken en nog un bietje kletsen. Dun Intocht gelope samen mee dun mensen van Netnie en veul muziek gemakt. Mar ja dar zijn we ok un muziekclubke veur. Op ut Kerkpleintje en Minderbroederpleintje lekker fist gemaokt en jawel in ut zonneke.
Wenne kwak volluk war der in Oeteldonk, nie normaal.
's Avonds nog lekker carnaval gevierd in de Speeldoos.
Maandag, rustdag veur Net Zat en veur mun schouder gin overbodige luxe.
Dinsdagmorgen alweer dun laotste dag, wat gaot ut toch snel. Op naor ut Danmarzo-ontbijt alwaor we nadat we gespeeld hadden nog un extraatje veur ut publiek in petto hadden. Saomen mee zo'n 80 muzikanten (Knolderapen, Baorzepiepers, Danmarzo en Net Zat) "Ik zie un ster" spelen dat is echt wel kikken.
Hierna zijn we naor Marcel gegaan, hij kon dit jaor helaas nie mee, om hem een "muzikale snoepdoos" te overhandigen. Gezellig un borreltje, biertje gedronken en worstenbroodjes en saucijzenbroodjes gegeten. Nog bedankt Jeannemarie. Marcel heeft toch nog un bietje kunnun pruuven van ut carnaval en hij heeft beloofd om er volgend jaor weer bij te zijn.
De kinderoptocht gelopen in de zon, veul zon en mee lekker rode wangskes naor Oeteldonk gegaon. Wir lekker muziek gemaokt op straot. Dat blijft toch ut mooiste wat er is.
Na nog un spetterend optreden in de Korenbrugstraat bij M'n Tante loopt ut Carnaval toch naor ut einde. Ge kunt wel horen dat we veul geoefend hebben want ut heeft wel eens anders geklonken op dinsdag. Net Zatters allemaol bedankt veur eenieders inzet en gezelligheid. Ik heb 6 mooie daoge gehad, ut war wir un mooi fistje. Natuurlijk ook dank aan al onze Vriendjes van Net Zat en niet te vergeten aan Hilde mun fysio die ervoor gezorgd heeft dat ik dun hele carnaval de bekkens heb kunnen spelen zonder pijn in mun schouder. (ik leg je alvast vast voor volgend jaar)


Jolande
Gepost: 10-03-11 @ 18:07

Uitreiking Het Strijkje 2011

In 2008 ontstond een speciale samenwerking met C.V. De Net Nie uit Oeteldonk. Net Zat was direct enthousiast over het creatieve carnavaleske idee van De Net Nie uit Oeteldonk. Daar is Net Zat altijd voor te porren. Oké! In zee met De Net Nie en op naar het Kwekfestijn.
Helaas volgde er een trieste diskwalificatie: Net Zat is een Vughtse club en daarom uitgesloten van deelname. Raar!? We hadden inmiddels al meegedaan. Overigens had het grote gevolgen want het Oeteldonkse Kwekfestijn instituut ging totaal overhoop. Discussies en vergaderingen volgden. Het Kwekfestijn reglement is uiteindelijk aangepast.
Mooi.
Het jaar erop zouden we terugkomen. En wel hoe. Een prachtige eerste prijs voor presentatie volgde. Geweldig! Daar hebben we van genoten. In 2010 werd dit NOG eens overgedaan. Weer de presentatieprijs en nu haalde ook het liedje de muziekfinale. Twee keer achter elkaar! Een bijzondere club De Net Nie. Creatief, veel inzet en verzorging tot in kleinste detail. Deze kwalificaties leiden uiteindelijk tot een nominatie voor een bijzondere onderscheiding van Net Zat die de illustere naam van "Het Strijkje" draagt. Jaarlijks wordt deze uitgereikt op een feestelijke avond waar we proberen onze kandidaat te "gijzelen" en met een list naar ons feesthol, Zaal Moleneind te lokken en daar op carnavaleske wijze ontzettend te verrassen. Nu is dat met zo'n grote groep niet eenvoudig maar we zijn er toch in geslaagd. Verrast en vereerd waren ze; de winnaars van "Het Strijkje 2010" : C.v. De Net Nie.


Eric
Gepost: 10-3-2011 @ 20.00

« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 »

Mail ons | © 2007 NetZat