Login
Volg ons op  
 

Nieuws

Login voor Leden om nieuws te schrijven

« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »

Druk en gezellig Net Zat Concert

Dat je een succesformule niet moet veranderen bleek afgelopen zondag 10 Januari tijdens het jaarlijkse familie en vriendenconcert van Net Zat in een overvolle zaal Moleneind. Tijdens drie series werd het enthousiaste publiek overspoeld met warmte en sfeer. Frank Meeuwsen, lid van de organiserende commissie, sprak van een overweldigend succes.

We merken dat ons concert inmiddels een belangrijke plek inneemt op de Vughtse evenementenkalender. Naast de familie en vrienden ontmoeten we steeds meer andere Vughtenaren en buitenlui die ons clubke een warm hard toedragen.
Ook de creatieve invulling van de Pauzeacts brengt bij de toeschouwers een brede lach op het gezicht en is een niet meer weg te denken onderdeel van de middag. Net Zat bestaat dit jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot een club die zich in Vught en omliggende moerassen regelmatig laat horen en zien. De Club is op dit moment hard aan het repeteren om op donderdag 11 februari een avondvullend programma aan u te verzorgen in de sfeer van een ouderwetse danssalon. In Theater De Speeldoos kunt u allen meezingen met nostalgische nummers. Als het familieconcert als referentie mag dienen dan zal ook dit weer een onvergetelijke avond worden, die u in aanloop van het Carnaval zeker niet mag missen.


Knarf

Net Zat Concert 2010

Waarom zou je iets vervangen dat goed is, dus ook dit jaar weer een Familie- en Vriendenconcert, nu op zondag 10 januari 2010, aanvang om 14.00 uur in Zaal Moleneind. Wederom gepresenteerd wordt door Siebren vd Zee. Een oud "Dommeldurps spreekwoord" zegt: "Zet de bluumkes op z'n tijd is lekker buiten". Nou daar wil Net Zat zich carnavalesk graag bij aansluiten. Kortom het kleurrijk thema voor het concert van dit jaar laat zich raden..? De bluumkes voor het concert zijn muzikaal zo geschikt, zodat er een fleurig, kleurig blauw en geel boeketje ontstaat. En met uw medewerking moet dat zeker lukken. Waar het om gaat is dat we er met zijn allen weer een gezellige middag van maken. Voel je dus zeker uitgenodigd om ons concert te bezoeken, wij zien je graag komen.
.

Martin
Gepost: 02-01-10 @ 17:31

Net Nie Zat wint presentatie prijs op het Kwekfestijn 2009

In 2008 gooide een diskwalificatie roet in het eten op het Kwekfestijn. Er werd veel over gesproken en krantberichten werden vaak met dit onderwerp gevuld. Dit jaar zijn de regelementen gelukkig aangepast en kon carnavalsvereniging Net Nie zonder belemmering verder met Net Zat.
Zo onstond een geweldige act waarop alle creativiteit is losgelaten en tot in details werd uitgewerkt.
"Wij gaan naar de Taptoe" heet het nummer dat overigens in de muziekwaardering op de 12e plaats eindigde. Deze "net nie" finale plaats levert als troostprijs een envelop met "net nie" genoeg consumptie bonnen op. Maar dat kon de pret geenszins drukken. De presentatieprijs daar was het om te doen.

Eric
Gepost: 15-11-09 @ 11:35

Deun en Dender

Het is weer de eerste zaterdag van november, het begint weer helemaal te kriebelen. Het carnavalsseizoen gaat weer beginnen. We beginnen dit traditioneel met Deun en Dender, de verkiezing van het Dommeldurpse carnavalslied voor het carnaval van 2010.
Na een gezellige voorbereiding, goed gevulde magen, verschillende keren optreden staan we aan het eind van de avond op een gedeelde 4e plaats voor het lied en een mooie 3e prijs voor de presentatie. Kortom een hele gezellige avond en een mooie prestatie!

Jolande
Gepost: 15-11-09 @ 12:02

Kennedymars in Someren

In juli optreden met Net Zat komt niet zo vaak voor maar voor een uitnodiging, uit Someren, om op te treden bij de intocht van de Kennedymars (wandeltocht 80 km) bleek de animo groot.
Het is een leuke afsluiting van het seizoen.
Nadat we de auto's geparkeerd hebben wandelen we richting het centrum in Someren. Bij het bordje van de laatste 500 meter hebben we de muziekinstrumenten ter hand genomen en met muziek richting de finish gewandeld. Deze straat heben we verschillende malen op en neer gewandeld met muziek. Helaas mochten we van de speaker, de Frans Elissen van Someren niet meer met muziek over de finish dus ....geen medaille voor ons.
Op deze zeer warme dag, de temperatuur liep op tot 30 graden en het zonnetje scheen fel, heb ik toch wel een paar opmerkelijke constateringen gedaan:

- Het is voor het eerst dat bij Net Zat een tree fris het wint van een tree bier.
- Het lied de groentespecialist zijn vruchten begint af te werpen. Heel Net Zat stort zich op de bananen, komkommers en worteltjes. Zelfs....Bertram
- De gebroeders Corten toch te onderscheiden zijn aan hun kuiten...
- De benen van Jordi wel erg hard weerkaatsen in de zon.
- Net Zat lekker kan genieten van een ijsje!
- Wij nog hard moeten oefenen op onze looppatronen.
-Tot slot, kom ik tot de eindconclusie dat het publiek en de wandelaars en daar draait het uiteindelijk allemaal om, wel van onze muziek konden genieten.

Jolande

Koninginnedag in Vught

Koninginnedag valt dit jaar precies midden in de meivakantie, waardoor veel Net Zatters niet aanwezig kunnen zijn. Betekent dit dat we niet kunnen optreden dit jaar? Dat zou toch erg jammer zijn want Koninginnedag is de gezelligste dag van het jaar in Vught.
Gelukkig is de oplossing snel gevonden. Wegens groot succes in Zoelen hebben we weer gezocht naar een samenwekingsverband met Danmarzo. We zullen ook in Vught optreden als Danmarzat en wel met een orkest van 31 personen!!! Herrie genoeg zullen we maar zeggen.
We hebben 2 x opgetreden, vooral bij het Geveltje wisten we van geen ophouden. Het weer was prachtig , daarna dus nog maar enkele glaasjes gedronken als afsluiting.
Kortom: het was weer een hele gezellige dag.

Jolande

Net Zat Concert 2009

Thema van het familie- en vriendenconcert op 11 januari van dit jaar was "Unne knipôôg naor Oeteldonk".
De keuze van het thema was niet verwonderlijk gezien het feit dat in de afgelopen maanden bij verschillende evenementen het onderscheid tussen Dommelbaorzendorp en Oeteldonk in beeld is gekomen. Onder andere werd Net Zat bij het Kwekfestijn gediskwalificeerd omdat het geen Oeteldonkse clubske was. Tijdens de keuze van het Vughtse jubileumnummer voelden een aantal clubs uit Dommelbaorzendurp zich in de kou gezet door een Oeteldonkse jury. Wat nu wel of niet terecht was vinden wij van minder belang.

De woorden van meneer Mertens, tijdens de ontvangst het 1e jubileumboek, nog vers in het geheugen: "ik krijg traonen in mun ôgen als ik hoempapamuziek hoor " past precies waar het om gaat. En dat we met elkaar plezier kunnen maken en dat is wat wij tijdens dit concert hebben laten horen.

Het druk bezochte concert in zaal Moleneind had naast de muzikale invulling ook de traditionele pauzenummers weer in het programma staan. Tijdens de eerste pauze was daar het optreden van Marinierskapel van Net Zat.

Frank en Joep gaven een exercitie weg waar menig militairkapel zijn vingers bij af zou likken. Ritme en balans waren prima op elkaar afgestemd. Tijdens de 2e serie was ruimte vrijgemaakt voor het uitreiken van de triangel. Dit kleinood is voor iemand bestemd uit de club die zich het afgelopen jaar heel verdienstelijk heeft gemaakt. Dit jaar werd hij na zeer veel lovende woorden uitgereikt aan onze kredietmanager Joep. Diep ontroerd werd de triangel na dankzegging door Joep in ontvangst genomen. Na de 2e serie stond het optreden van 6 echte mannen van Net Zat: Lawn Chair Drill Team gepland. Passend in elke taptoe werden de bezoekers van het 16e concert getrakteerd op een wervelende show. Jos Stoof zong nog het Deun en Denderlied en het jublieumnummer van Net Zat met en zonder Joep.
Nadat presentator Siebren van der Zee het laatste nummer Over and Out had aangekondigd en Net Zat in polonaise het nummer had gespeeld kan gezegd worden dat we kunnen terugkijken op een concert waarvan onze ugskes zijn gaon fonkelen ook al was ut mee unne knipôôg naor Oeteldonk.

Martin
Gepost: 01-03-09 @ 15:23

Strijkje 2009 is voor Jordy Akkermans


Het was een grote verrassing voor 'onze' Jordy Akkermans die op vrijdag 6 februari het Strijkje kreeg uitgereikt van Net Zat door onze enige echte eigen Z.D.H. Prins Alfredo XVII.
Inmiddels is hij echt onze eigen Jordy geworden. Begonnen als invaller zo nu en dan met zijn sousafoon en in de loop der tijd was hij er eigenlijk vaker wel dan niet. Trouwe bezoeker van elke repetitieavond op de vrijdag in zaal Moleneind.
Enthousiast, muzikaal en bovenal gezellig, met een jeugdig elan...


Zelf had hij geen weet wat hem die avond te wachten stond. Samen met zijn andere cluppie: De Knolderapen, stond hij keurig te wachten tot hij een seintje kreeg dat ze konden spelen die avond. En wat een verrassing toen hij het Strijkje kreeg uitgereikt.
Het was weer een bijzonder gezellige en geslaagde avond, en zoals Jordy later nog vertelde....hij had dat laatste biertje niet meer moeten nemen....hij heeft de zaterdag dus nog kunnen nagenieten.......

Carolien
Gepost: 28-02-09 @ 9:52

Krantenknipsels

Cd gediskwalificeerde Kwèknummers
DEN BOSCH - De nummers van Netnie en Bert en de Paters van de Mèrt die werden gediskwalificeerd op het Kwèkfestijn komen uit op cd. Niet op de officiële Oeteldonkse Kwèkcd maar op een zelf opgenomen cd. De koldergroepen werden uitgesloten omdat ze werden begeleid door carnavalsclubs uit Vught: Net Zat en de Knolderapen. ,,Wij hopen van harte dat onze cd gelijktijdig verschijnt met de Kwèkcd (vrijdag 28 november). Zodat duidelijk te horen zal zijn dat er met ons Oeteldonks 'gevuul' helemaal niks mis is", zegt Frank Finkers van Netnie.

Protestlied Netnie-zanger Luc Vaessen
Finkers is er nog steeds rotsvast van overtuigd dat de diskwalificatie van zijn groep, en van de Paters, onterecht was. ,,Het besluit om ons, uit het klassement te verwijderen had door de organisatie kunnen worden genomen. Al bij de inschrijving was bekend door wie we werden begeleid."

Netnie stuurt daarom een officieel schriftelijk protest tegen de diskwalificatie naar 'Kwèkminister' Bettie Hammelburg en juryvoorzitter Coen Free. Bij het protest is een ludieke muzikale bijdrage gevoegd van Netnie-zanger Luc Vaessen over verdraagzaamheid. ,,Zie het nummer maar als een barricadesong tegen de Oeteldonkse smaldenkerij en kleingeestigheid.."


'Diskwalificatie is kleingeestig'
DEN BOSCH - Ras-Oeteldonker Frank Finkers schaamt er zich momenteel voor om Oeteldonker te zijn. Reden is dat hij zaterdag met zijn groep Kolderkwektnetnie werd gediskwalificeerd voor het Kwèkfestijn, omdat ze werden begeleid door een Vughtse groep (Net Zat) wat sinds dit jaar niet is toegestaan.

,,Oeteldonkse kleingeestigheid, mierenneukerij en smaldenkerij van het ergste soort", kwalificeert Finkers de genomen beslissing. ,,Ik heb plaatsvervangende schaamte naar de muzikanten van Net Zat die al vier jaar lang Oeteldonkse clubs begeleiden op het Kwèkfestijn. Onze diskwalificatie is bovendien een aanval op ons Kwèknummer dat nota bene gaat over verdraagzaamheid."

Volgens Finkers heeft de organisatie van het Kwèkfestijn met de diskwalificatie van zijn club, en ook van de Paters van de Mert die om dezelfde reden uit het festival werden gehaald, bepaald dat afkomst het verschil bepaalt of iemand een volbloed Oeteldonker is. ,,Eigenlijk in de kern een rassenstandpunt.

Finkers zegt te kunnen begrijpen dat de Oeteldonksche Club de identiteit van het Kwèkfestijn wil bewaken. ,,Daarom hebben we ons met Netnie als oer-Bossche club ingeschreven. Maar met diskwalificatie is het hek van de dam en kan de helft van het aantal deelnemende clubs worden opgedoekt. Je wilt namelijk niet weten hoeveel Vughtenaren, Rosmalenaren en Berlicummers en Vlijmenaren er tijdens het Kwèkfestijn op het podium staan en heeft de winnende groep Veni Vidi Vici zijn roots in Vlijmen."

Hans Meijs, voorzitter van de Knolderapen uit Vught: ,,Carnavalsmuzikanten helpen elkaar altijd. Toen we dan ook werden gevraagd om Bert en de Paters te begeleiden zeiden we meteen 'ja'."

Juryvoorzitter Coen Free liet zaterdag meteen na de diskwalificatie weten dat hij 'begrip had voor de teleurstelling. ,,Maar de beslissing om voortaan geen 'buitenlandse' clubs meer toe te laten als begeleidingsorkest is afgelopen jaar genomen door de Oeteldonkse carnavalsclubs tijdens evaluatievergaderingen."

Carnavalsconcert in teken diskwalificatie

VUGHT - Carnavalsclub Net Zat uit Vught, op het Kwèkfestijn in Den Bosch gediskwalificeerd, heeft het nieuwjaarsconcert in Zaal Moleneind de naam 'Met un knipôôpg naor Oeteldonk' gegeven.
Hiermee wil Net Zat zondag vanaf 14.00 uur op een ludieke manier refereren aan de diskwalificatie.


Netnies zijn nog altijd verbaasd na uitsluiting

DEN BOSCH - De boosheid is weliswaar verdwenen maar verbazing is er nog steeds bij de leden van de Netnies over hun diskwalificatie tijdens het afgelopen Kwèkfestijn. Dat bleek gisteravond in hotel Central tijdens de evaluatie van het Oeteldonkse liedjesfestival. De koldergroep uit Oeteldonk werd gediskwalificeerd omdat ze werd begeleid door de groep Net Zat uit Vught.
,,We waren ons van geen kwaad bewust, omdat het merendeel van Net Zat in Den Bosch woont en heel veel binding heeft met Oeteldonk. Bovendien begeleidde de groep de afgelopen drie jaar steeds Oeteldonkse clubjes op het Kwèkfestijn zonder dat er iets van werd gezegd door de jury", liet Peter Hermsen van de Netnies weten. ,,Als ze bij ons lid waren geweest waren ze nota bene niet gediskwalificeerd." De verklaring van Hermsen leidde tot felle discussie bij de overige bezoekers. ,,Mijn hart zegt dat Net Zat niet gediskwalificeerd had hoeven te worden, want het is een leuk clubke dat bijna de hele carnaval in Oeteldonk vertoeft", vond Frank Hoedemakers zanger van de Kwaoitongen. ,,Maar als je een club uit Vught toelaat doen er volgend jaar clubs uit Utrecht mee en het moet natuurlijk wel een Oeteldonks feestje blijven."

Coen Free, juryvoorzitter van het Kwèkfestijn, zei er echter geen moeite mee te hebben dat clubs uit buurgemeentes als Vught meedoen als begeleidingsorkest. ,,Als je ziet hoeveel Vughtenaren in Oeteldonk carnaval vieren lijkt me dat rechtvaardig."


Martin
Gepost: 17-01-09 @ 11:13

Net Zat krijgt dun Bertus

Zaterdagavond kreeg Net Zat d'n Bertus overhandigd door Z.D.H. Prins Alfredo XVII. Deze onderscheiding ken ik jullie toe, omdat "Net Zat is uitgegroeid tot een professionele amateur", waren zijn woorden.

Zaterdagavond na het bezoek aan het Paleisje en Damarzo zijn Prins en gevolg samen met Net Zat neergestreken in zijn residentie de Speeldoos. Daar aangekomen wilde de Prins het woord richten tot Net Zat. Dit jaar werd een van zijn hoogste onderscheidingen van Dommelbaorzedurp toegekend aan Net Zat. De redenen waren als volgt: "Dat Net Zat het spel van de omgekeerde wereld dan ook uitermate goed snapt", dat Net Zat vooral ook tijdens haar Nieuwjaarsconcert de uiterst muzikale en creatieve talenten van haar leden tot grote hoogten laat stijgen, zulks tot grote vreugde en jolijt van honderden Dommeldurpers!. Het "Dommelboarze/Oeteldonkse" clubke was zeer verguld met deze hoge onderscheiding. De waardering in de oorkonde, behorende bij d'n Bertus, sprak dan ook boekdelen. Woorden als: "inzet, profileren in Kruikenzeikerstad, muzikaal vermaard, nooit vergeefs een beroep doen": kwamen als een warme douche over Net Zat heen. Het was voor Prins Alfredo dan ook geen moeite om zijn onderscheiding dit jaar te overhandigen aan Jolanda Baks, de voorzitster van Net Zat. "De inspiratie die clubkes in Dommelboarzedurp als een tapijt over ons durpke elke keer weer uitleggen moeten we koesteren." besloot het bestuur van Dommelbaorzedurp op 7 januari bijeen..
bron: KlaverbladDweilorkest Net Zat is frisse groep waarbij vriendschap belangrijk is

Dweilorkest Net Zat krijgt in het Prinsenhof de belangrijke carnavalsonderscheiding D'n Bertus.
Het is een gewaardeerde onderscheiding waarmee creativiteit, inzet, spontaniteit en hulpvaardigheid op het gehele culturele terrein binnen Dommelbaorzedurp (Vught) worden beloond.
De start van Net Zat ligt bij de trainingen van VVC heren vier of vijf. Een aantal vrienden speelde daar wekelijks volleybal en in de herfst van 1985 wilden sommige mannen graag zelf muziek gaan maken. "Er werden instrumenten aangeschaft en aansluitend aan de trainingen werd in de sportzaal gerepeteerd", kijkt voorzitter Jolande Baks terug. "Bijna vanaf dat begin maakten de mannen ook muziek tijdens de wedstrijden van VVC 1 onder de naam Net Zat. Dit sloeg goed aan in Vught en het clubje groeide en leerde snel. In Oeteldonk meedoen met het carnaval leek ook wel wat. Het duurde wel vijf jaar voordat muziek maken een serieuze bezigheid ging worden."

Eric Willemse werd gebombardeerd tot muzikaal leider en hij plande repetities. Hij stopte er bijzonder veel energie in en heeft erg veel geduld. Een eigenschap die broodnodig is. Niets was te veel en hij bezorgde de leden regelmatig een stukje 'huiswerk'.

De club telt 23 enthousiaste muzikanten en over dat aantal is de voorzitter tevreden. Jolande: "Wij vormen een gezellige club. Zijn in voor spontane acties en houden van humor en kolder. Al onze leden mogen zijn zoals ze zijn en dat wordt erg gewaardeerd. Het duurde even, maar we zijn uiteindelijk ook aan Deun en Dender, de verkiezing van het carnavalslied, gaan meedoen. Eerst leverde dat heel bescheiden klasseringen op, maar we brachten al diverse keren het beste lied. Ook dit jaar haalde onze inzending 'Gij bent mijn alles' de top."

Traditioneel mag het eigen plezier niet vergeten worden. Volgens de voorzitter wilden de muzikanten al vlug hun kunsten demonstreren aan familieleden en vrienden. Zo ontstond het familieconcert. Dat bestaat al vijftien jaar. Jolande: "Al weer zes jaar reiken we 'Ut Strijkje' uit aan iemand die onze club een heel warm hart toedraagt. Die strijkplank is voor ons een noodzakelijk hulpmiddel met carnaval.."

bron: Brabants Dagblad door Theo Beks

Eric
Gepost: 10-02-08 @ 18:41

« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »

Mail ons | © 2007 NetZat