Login
Volg ons op  
 

Nieuws

Login voor Leden om nieuws te schrijven

« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 »

Uitnodiging Net Zat Concert

Weer een leuke zondagmiddag! Noteer maar in je agenda!


Eric
Gepost: 12-12-11 @ 19:10

Winterfest

Nou da's leuk!!


Eric
Gepost: 08-12-11 @ 17:16

Net Zat jeugd verheven tot carnavaleske adel

Nu kan de boel echt op zijn kop in Dommelbaorzedurp


Alice
Gepost: 07-11-11 @ 16:12

De Knolderapen winnaar op Deun en dender 2011

Het was dit jaar heel spannend. De waarderingen van de jury lagen erg dicht bij elkaar. De nek aan nek race werd uiteindelijk gewonnen door de Knolderapen met het liedje: "Ik zal hier altijd blijven komen". Jaap van der Heijden zong het liedje dat geschreven werd door zijn vader erg overtuigend.
Een knappe tweede plaats was er voor CV Danmarzo, die overigens met de presentatieprijs aan de haal ging. Net zat behaalde de hoogste score voor het arrangement maar pakte uiteindelijk de derde plaats. Geertjan van den Heuvel en Jos Stoof zongen "De allermooiste" dat werd geschreven door Martin, Michel en Jeroen.

Eric
Gepost: 06-11-11 @ 14:20

Eindejaars zweet!

Het was alweer zover, het jaar is omgevlogen dus is het weer tijd voor het eindejaarsfeest. Dit keer waren de bassen de gelukkige om dit te mogen organiseren. De uitnodiging was simpel om acht uur bij Ouwerkerk en neem je gymschoenen mee, op dat moment gaan "de raderen draaien" bij de NetZatters.
Iedereen eenmaal aangekomen en hun kopje koffie op konden we beginnen met een goede warming-up en hoe kan je dat nu beter doen dan met kegelen. Een zwaar onderschatte sport die meer respect verdient dan het nu krijgt. De mening werd ook snel bijgesteld toen het helemaal niet zo gemakkelijk bleek om negen kegels omver te krijgen of voor sommige zelfs om de bal ook maar één meter over de baan te laten rollen. Toen de meeste de smaak te pakken hadden hoorde je regelmatig een kreet van geluk dat wil dus zeggen dat iemand negen of eindelijk een kegel om heeft gekregen.

Na zo een dergelijke warming-up verdient iedereen wel een klein drankje om bij te komen van dat kegel geweld. Terwijl iedereen rustig bijkomt word de rest van de avond uitgelegd.

De groepen zijn gemaakt de spelen zijn duidelijk, beginnen maar! Overal vlogen de basketballen, voetballen, dart pijlen en sjoelstenen je om de oren. In de gymzaal was het zo hard mogelijk op de muur schieten! ja eigenlijk moest je door de gaten in een groot bord schieten, maar vele waren al blij als ze het bord raakten. Maar de volhouder wint en zo werden er toch flink wat punten bij elkaar gesprokkeld. Ook bij het basketballen werd er gegooid tot iedereen een lamme arm kreeg, maar wat kon dat iemand schelen we hebben muzikale-vakantie dus hoeven geen instrument te dragen. Binnen in de kantine was het sjoelen waar er flink wat punten te halen waren, maar dan moet je wel als een robot in een rap tempo alle stenen in de vakken schuiven. Er zouden zo een paar leden door kunnen naar de Nederlandse kampioenschappen sjoelen en misschien wel verder internationaal, ongekend talent! Dit konden we helaas niet zeggen van het darten, want dan moet je toch wel 180 kunnen gooien en dat is niet gebeurd.

Na de benodigde rotaties en iedereen al regelmatig zijn lichaamsvocht had bijgetankt aan de bar was het sportieve programma ten einde en begon het zware werk voor de organisatie. Terwijl iedereen gezellig bijkwam met een koud drankje was het optellen, vermenigvuldigen en delen voor de organisatie om de uitslag te berekenen. De 'varkens' groep hadden de avond gewonnen en bij de varkens zat ook de topscorer, Jeroen. Gelukkig kon iedereen de uitslag waarderen en werd er sportief op gereageerd, geen spreek koren of uitingen van ongenoegen. Dat siert de leden van NetZat. Gewoon een gezellige avond en niet vies van een druppeltje zweet.

Geniet van de verdiende rust en volgend jaar weer met frisse moed er weer met z'n allen tegenaan!


Bertram
Gepost: 07-06-11 @ 18:45

Carnaval 2011

Deez carnaval dacht ik zo bij mun eige zal ik us un dagbuukske bij houden:
Donderdagavond 3 maart met de start van onze tweede Dommeldurpse danssalon is het carnaval van 2011 begonnen. Meteen vanaf de eerste tonen zat de sfeer er goed in en dit is de hele avond zo gebleven. Alle kelen zijn weer goed gesmeerd en de beentjes hebben de eerste danspasjes alweer gemaakt. Na afloop, in een volle zaal, werd iedereen verrast door onze bassist Bertram. Hij ging voor onze jongste trompettist Lieke op de knieën en heeft haar ten huwelijk gevraagd en ze heeft ja gezegd. Ut war un prachtig emo-moment en dan witte ut al, dun carnaval kan niet meer stuk.
Vrijdagmorgen met een bietje koppijn opgestaan, maar un paracetamolleke doet wonderen, dat mag ook wel als moeder van de bruid. Met een gelegenheidsbandje muziek gemaakt in de optocht van de kinderen van de Springplank.
's Avonds lekker muziek gemaakt in de Speeldoos na afloop van Ouverturelure, ook hier zat de sfeer er goed in.
Zaterdagmorgen naar de Prinsenbrunch geweest mee veul champagne geluiden. De prins ingehaald in Dommelbaorzedurp, sleuteloverdracht op het gemeentehuis en tenslotte de onthulling van Brordus en Brorda. Zoals gebruikelijk duurde dit weer langer als in de draaiboeken gepland stond. Ik heb ut nog nie meegemaokt dat ze gelijk van hun doek verlost waren.
Maar ja, dat makt ut eigenlijk alleen mar leuker.
De Speeldoos in mee zun allen en geluisterd naor de Proclamasie van de Prins en er ene opgedronken, nou ja misschien wel een paar meer. Hierna mee ons clubke naar ut Geveltje geweest. Vervolgens snel naor huis om un hapke te eten. s-Avonds zouden we de Prins en Gevolg begeleiden langs diverse evenementen. Mee zun allen (de vrienden van de Kaoter is veur laoter gingen ok mee, dat wordt zingen!) dun bus in, op naar de Boerenbruiloft in Kneutergat, naar Rozenoord waor un carnavalsfeest voor mensen met een beperking werd gevierd. Dat is altijd wir un dankbaor moment, vervolgens naar Danmarzo alwaor de prinselijke onderscheidingen voor iemand van Danmarzo (Frank Akkermans) en iemand van Net Zat werden uitgereikt. Jeroen van harte gefeliciteerd. Na nog wat muziek gemaokt te hebben wir naor buiten mee zun alle. Dun bus war inmiddels vertrokken dus in optocht naor de Speeldoos alwaor we dun Prins onder begeleiding van onze muzieknoten wir veilig in zun eige Prinsenhof hebben afgezet. Zijn eige gevollug heeft hem nog welterusten toegezongen. Ik wit alleen nie of hij daor goed van kan slaope?
Zondagmorgen wakker geworden en dacht bij mun eige verrek ut gaot vandaog pas echt beginnen.. Hoe houwen we ut vol dacht ik nog zo bij mun eige. Toch mar mun eige opgevat en traditiegetrouw samen mee Martin naor de stad gelôpe, gelukkig war ut mooi weer. Verzamelen bij mun Tante, lekker paar Brandewijntjes gedronken en nog un bietje kletsen. Dun Intocht gelope samen mee dun mensen van Netnie en veul muziek gemakt. Mar ja dar zijn we ok un muziekclubke veur. Op ut Kerkpleintje en Minderbroederpleintje lekker fist gemaokt en jawel in ut zonneke.
Wenne kwak volluk war der in Oeteldonk, nie normaal.
's Avonds nog lekker carnaval gevierd in de Speeldoos.
Maandag, rustdag veur Net Zat en veur mun schouder gin overbodige luxe.
Dinsdagmorgen alweer dun laotste dag, wat gaot ut toch snel. Op naor ut Danmarzo-ontbijt alwaor we nadat we gespeeld hadden nog un extraatje veur ut publiek in petto hadden. Saomen mee zo'n 80 muzikanten (Knolderapen, Baorzepiepers, Danmarzo en Net Zat) "Ik zie un ster" spelen dat is echt wel kikken.
Hierna zijn we naor Marcel gegaan, hij kon dit jaor helaas nie mee, om hem een "muzikale snoepdoos" te overhandigen. Gezellig un borreltje, biertje gedronken en worstenbroodjes en saucijzenbroodjes gegeten. Nog bedankt Jeannemarie. Marcel heeft toch nog un bietje kunnun pruuven van ut carnaval en hij heeft beloofd om er volgend jaor weer bij te zijn.
De kinderoptocht gelopen in de zon, veul zon en mee lekker rode wangskes naor Oeteldonk gegaon. Wir lekker muziek gemaokt op straot. Dat blijft toch ut mooiste wat er is.
Na nog un spetterend optreden in de Korenbrugstraat bij M'n Tante loopt ut Carnaval toch naor ut einde. Ge kunt wel horen dat we veul geoefend hebben want ut heeft wel eens anders geklonken op dinsdag. Net Zatters allemaol bedankt veur eenieders inzet en gezelligheid. Ik heb 6 mooie daoge gehad, ut war wir un mooi fistje. Natuurlijk ook dank aan al onze Vriendjes van Net Zat en niet te vergeten aan Hilde mun fysio die ervoor gezorgd heeft dat ik dun hele carnaval de bekkens heb kunnen spelen zonder pijn in mun schouder. (ik leg je alvast vast voor volgend jaar)


Jolande
Gepost: 10-03-11 @ 18:07

Uitreiking Het Strijkje 2011

In 2008 ontstond een speciale samenwerking met C.V. De Net Nie uit Oeteldonk. Net Zat was direct enthousiast over het creatieve carnavaleske idee van De Net Nie uit Oeteldonk. Daar is Net Zat altijd voor te porren. Oké! In zee met De Net Nie en op naar het Kwekfestijn.
Helaas volgde er een trieste diskwalificatie: Net Zat is een Vughtse club en daarom uitgesloten van deelname. Raar!? We hadden inmiddels al meegedaan. Overigens had het grote gevolgen want het Oeteldonkse Kwekfestijn instituut ging totaal overhoop. Discussies en vergaderingen volgden. Het Kwekfestijn reglement is uiteindelijk aangepast.
Mooi.
Het jaar erop zouden we terugkomen. En wel hoe. Een prachtige eerste prijs voor presentatie volgde. Geweldig! Daar hebben we van genoten. In 2010 werd dit NOG eens overgedaan. Weer de presentatieprijs en nu haalde ook het liedje de muziekfinale. Twee keer achter elkaar! Een bijzondere club De Net Nie. Creatief, veel inzet en verzorging tot in kleinste detail. Deze kwalificaties leiden uiteindelijk tot een nominatie voor een bijzondere onderscheiding van Net Zat die de illustere naam van "Het Strijkje" draagt. Jaarlijks wordt deze uitgereikt op een feestelijke avond waar we proberen onze kandidaat te "gijzelen" en met een list naar ons feesthol, Zaal Moleneind te lokken en daar op carnavaleske wijze ontzettend te verrassen. Nu is dat met zo'n grote groep niet eenvoudig maar we zijn er toch in geslaagd. Verrast en vereerd waren ze; de winnaars van "Het Strijkje 2010" : C.v. De Net Nie.


Eric
Gepost: 10-3-2011 @ 20.00

Koppel prinselijk onderscheiden

Het regende onderscheidingen op de feestelijke avond van "het Strijkje". De prins aan het woord:
"Beste Erik en Olaf.
Waarom heb ik de wens om jullie, vanuit mijn hart te onderscheiden?

- Omdat ik jullie, als leden van Net Zat, bijzonder waardeer doordat, als ik jullie zie, jullie altijd een glimlach op het gezicht hebben, De ware grimas voor het Carnaval!

- Omdat jullie best een beetje heel graag een onderscheiding ontvangen, maar dit niet echt van de grond komt

- En bovenal, omdat het gewoonweg erg moeilijk is om jullie sowieso te onderscheiden, en dat heeft alles te maken met jullie uiterlijke kenmerken.

Daarom, voor eens en voor altijd dan maar, gaan we vanavond voor iedere Dommelbaorzedurpse ingezetene hieraan een eind maken. Ja, ik onderscheid jullie heel graag, vanuit mijn hart. Maar ik heb er wel het volgende opgevonden, opdat ik niet alleen, maar iedereen in Dommelbaorzedurp jullie vanaf de Carnaval kunnen onderscheiden! De linkerhelft is voor Olaf, de rechter helft is voor Erik. "


Eric
Gepost: 21-02-11 @ 10:51

Triangel eindelijk voor Frank - Bewijs van dank

Op vele fronten heeft Frank ontzettend zijn best gedaan. Uiteraard alles geheel zonder enig belang (of wel !). Oprecht verdiend dat zeker. Dit kleinood werd uitgereikt op het Net Zat Concert en versiert nu het kleinste kamertje in zijn huis. Voor een volgende kandidaat hoop ik dat de lucht er niet aan blijft hangen.
Met enige trots stuurde hij onderstaand fotootje als bewijs van dank.


Eric
Gepost: 26-02-11 @

Familie en Vriendenconcert 2011

Als je jarig bent dan geef je natuurlijk een feestje. Laat Net Zat nu afgelopen 1 oktober 2010, 25 jaar zijn geworden dus dat hebben wij gevierd tijdens ons jaarlijkse concert . Op 9 januari 2011 organiseerde Net Zat dit weer op bekende wijze in Zaal Moleneind. Muziek en vermaak werd op een leuke manier aan elkaar gepraat door Siebren van der Zee. In de pauzes werd de muziek verzorgd door Frans van Buuren. Daarnaast was de zaal versierd met allerlei attributen, foto's en kleding uit het leven van 25 jaar Net Zat.
De presentator van "petje op, petje af" was in de 1e pauze langsgekomen om de kennis over de geschiedenis van Net Zat onder de bezoekers te testen. De prijs : een jaar gratis abonnement "vriendje van Net Zat" werd gewonnen door Job Corten. In de andere pauze een ludiek optreden van Joep en Frank wat een geweldige invulling was op het zeer geslaagde familie- en vriendenconcert.
De triangel, de clubprijs voor een lid van Net Zat die zich in het afgelopen jaar zeer verdienstelijk heeft gemaakt, werd zeer verdiend gewonnen en uitgereikt aan de best pratende, organiserende, regelende, nooit op zijn mond vallende trombonist...... Frank.
Het was een speciaal muzikaal, gezellig feestje met een andere opstelling van de muzikanten in zaal Moleneind, waardoor de bezoekers meer zicht hadden op de leden van Net Zat. En wie wil nou niet in de spotlights staan. Bescheidenheid blijft troef.
Wij zien iedereen graag terug op 8 januari 2012.....Wij kijken er weer naar uit.


Martin
Gepost: 25-02-11 @ 15:24

« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 »

Mail ons | © 2007 NetZat