Login
Volg ons op  
 

Nieuws

Login voor Leden om nieuws te schrijven

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »

Koppel prinselijk onderscheiden

Het regende onderscheidingen op de feestelijke avond van "het Strijkje". De prins aan het woord:
"Beste Erik en Olaf.
Waarom heb ik de wens om jullie, vanuit mijn hart te onderscheiden?

- Omdat ik jullie, als leden van Net Zat, bijzonder waardeer doordat, als ik jullie zie, jullie altijd een glimlach op het gezicht hebben, De ware grimas voor het Carnaval!

- Omdat jullie best een beetje heel graag een onderscheiding ontvangen, maar dit niet echt van de grond komt

- En bovenal, omdat het gewoonweg erg moeilijk is om jullie sowieso te onderscheiden, en dat heeft alles te maken met jullie uiterlijke kenmerken.

Daarom, voor eens en voor altijd dan maar, gaan we vanavond voor iedere Dommelbaorzedurpse ingezetene hieraan een eind maken. Ja, ik onderscheid jullie heel graag, vanuit mijn hart. Maar ik heb er wel het volgende opgevonden, opdat ik niet alleen, maar iedereen in Dommelbaorzedurp jullie vanaf de Carnaval kunnen onderscheiden! De linkerhelft is voor Olaf, de rechter helft is voor Erik. "


Eric
Gepost: 21-02-11 @ 10:51

Triangel eindelijk voor Frank - Bewijs van dank

Op vele fronten heeft Frank ontzettend zijn best gedaan. Uiteraard alles geheel zonder enig belang (of wel !). Oprecht verdiend dat zeker. Dit kleinood werd uitgereikt op het Net Zat Concert en versiert nu het kleinste kamertje in zijn huis. Voor een volgende kandidaat hoop ik dat de lucht er niet aan blijft hangen.
Met enige trots stuurde hij onderstaand fotootje als bewijs van dank.


Eric
Gepost: 26-02-11 @

Familie en Vriendenconcert 2011

Als je jarig bent dan geef je natuurlijk een feestje. Laat Net Zat nu afgelopen 1 oktober 2010, 25 jaar zijn geworden dus dat hebben wij gevierd tijdens ons jaarlijkse concert . Op 9 januari 2011 organiseerde Net Zat dit weer op bekende wijze in Zaal Moleneind. Muziek en vermaak werd op een leuke manier aan elkaar gepraat door Siebren van der Zee. In de pauzes werd de muziek verzorgd door Frans van Buuren. Daarnaast was de zaal versierd met allerlei attributen, foto's en kleding uit het leven van 25 jaar Net Zat.
De presentator van "petje op, petje af" was in de 1e pauze langsgekomen om de kennis over de geschiedenis van Net Zat onder de bezoekers te testen. De prijs : een jaar gratis abonnement "vriendje van Net Zat" werd gewonnen door Job Corten. In de andere pauze een ludiek optreden van Joep en Frank wat een geweldige invulling was op het zeer geslaagde familie- en vriendenconcert.
De triangel, de clubprijs voor een lid van Net Zat die zich in het afgelopen jaar zeer verdienstelijk heeft gemaakt, werd zeer verdiend gewonnen en uitgereikt aan de best pratende, organiserende, regelende, nooit op zijn mond vallende trombonist...... Frank.
Het was een speciaal muzikaal, gezellig feestje met een andere opstelling van de muzikanten in zaal Moleneind, waardoor de bezoekers meer zicht hadden op de leden van Net Zat. En wie wil nou niet in de spotlights staan. Bescheidenheid blijft troef.
Wij zien iedereen graag terug op 8 januari 2012.....Wij kijken er weer naar uit.


Martin
Gepost: 25-02-11 @ 15:24

Dommeldurpse Danssalon 2011


Net Zat gaat ook dit jaar weer met veel plezier een Dommeldurpse Danssalon verzorgen. Na het succes van vorig jaar is iedereen van mening dat we een vervolg moeten geven aan het initiatief dat vorig jaar tot een fantastische opwarmer heeft geleid.
De avond wordt net als vorig jaar opgebouwd rond drie blokken muziek. Net Zat verzorgt de muziek en zijn daarbij het begeleidende orkest voor de 5 zangers die dit jaar de alom bekende liedjes ten gehore zullen brengen. Alle liedjes worden ook dit jaar weer geprojecteerd in de zaal zodat iedereen mee kan zingen. Net Zat zou Net Zat niet zijn als we ook nu weer zorg zouden dragen voor een aantal vermakelijke sketches. Zorgeloze goedbedoelde humor die de mens vrolijk stemt. Het gaat nergens over maar je hebt er dan ook alleen maar plezier van.
De gehele avond wordt wederom verzorgd in de Spiegelzaal van Theater de Speeldoos in Vught.

Kaarten zijn te verkrijgen aan de balie van het Theater of de website van Theater de Speeldoos www.theaterdespeeldoos.nl.

Michel
Gepost: 17-01-11 @ 16:55

Kwekfestijn 2010

Als enkele companen van C.V. De Net Nie voor het eerst vroeg in het seizoen op de repetitie van Net Zat verschijnen, schuiven alle muzikanten naar het puntje van hun stoel. Heel geïnterresseerd luisteren zij naar de enthousiaste uitleg van "het idee". Het idee waarmee op het Kwekfestijn het verschil gemaakt zal worden. Net zatters zijn direct geboeid door deze fantasie, en vooral als die op pakkende wijze wordt gegoten in een bijzondere theater-act, waarin tot in de kleinste details het idee wordt uitgedragen. Voor de gelegenheid wordt zelfs de naam van het gezelschap aangepast: D``esmaoktzôgèknogNètnie.
Vanaf dan wordt er gewerkt geknutseld geoefend gearrangeerd.
Het nummer "Oeteldonk dè smakt naor meer" wint 1e prijs voor de presentatie, en 9e in de eindrangschikking. Wow!


Eric
Gepost: 14-11-2010 @ 20.00

25 jaar Net Zat -Brugge

Na 25 jaar een weekend naar Brugge.
Als organisatie kun je je eigenlijk geen betere club wensen. Met zo'n 30 man een weekend op stap in het Belgische Brugge ter ere van het 25-jarig bestaan, dat moet wel een fantastisch evenement worden.
De organisatie had zich tot het uiterste ingespannen om alles tot in de puntjes te verzorgen en die moeite is niet voor niets geweest. Ten eerste had men een prima groepslocatie gevonden waar ook nog eens een eigen feestruimte compleet met eigen tap tot onze beschikking stond. Hoe goed wil je het hebben? Op vrijdagavond hebben we hier met volle teugen van genoten. Een met recht Bonte avond gevuld met verschillende acts die in een moordend tempo werden voorbereid en uitgevoerd.

Dat Rene "Martin" Schuurmans de avond won viel bij iedereen in goede aarde, naast een daverend optreden was zijn inzet bij het vullen en legen van de glazen eenieder een lust voor het oog.
De zaterdagochtend dreigde wat matjes te beginnen door al de energie die in voorgaande nacht verloren was gegaan maar een geweldig ontbijt met gekookt eitje en een verrekes ruim aanbod aan stokbrood deed wonderen. Hierop volgde een frisse wandeltocht door het pittoreske Belgische stadje. Enveloppen met opdrachten zorgden ervoor dat we onderweg ook nog iets hadden om over te steggelen.
Vragen die eigenlijk aan de penningmeester moeten worden gesteld, bomen die in rijtjes moesten worden gezet en pausen die in een formule 1 auto net zo snel gingen als een puzzel voor 3 tot 5 jarigen. Alles werd door bijna iedereen met ware hersengymnastiek beantwoord. Voor de mindere intellectuelen onder ons zorgde Google ervoor dat zij ook mee konden doen. In de middag snel een brouwerij bezoeken. Dat bier na consumptie kan leiden tot onwelriekende geuren werd onmiddellijk begrepen toen we de neus volsnoven met de luchten die vrij komen bij het bereidingsproces. Een kundige gids met een nog kundiger assistent zorgde ervoor dat iedereen nu weet waar de Brugse Zot vandaan komt.


Daarna muziek maken op een leuk pleintje. Ondanks de regen toch veel publiek en een gezellige sfeer. Het volgend diner werd in steeds wisselende sfeerverlichting genuttigd en bleek eenieder wel te bekomen. Voor het slapen gaan nog wat gezellige liedjes gezongen en ervoor gezorgd dat het vat niet voor niets was aangesloten.
Op zondag de vroegmis overgeslagen en weer lekker veel vers stokbrood ingeslagen en deels naar binnen gewerkt. De stokken die over zijn gebleven hebben we gebruikt om de stadsmuur te verstevigen. De twee broden die toen nog over bleven hebben we gedoneerd aan de meest armlastigen onder ons. Na het ontbijt weer Brugge in. Lekkere koffie met een wafel, toch geen wafel, dan maar bonbons die we later op de boot genuttigd hebben omdat we toch wafels hebben gekregen. De rondvaart werd in een moordend tempo afgelegd immers de frikadellen lagen er al bijna in. Menig boot werd ingehaald maar helaas geen beker met grote oren aan het einde van de race. Dan maar kijken of er nog en biertje te scoren viel want de temperatuur was inmiddels opgelopen tot tropische hoogten. Ook die zoektocht werd weer door iedereen met succes volbracht. Hoe kun je een weekend als dit beter afsluiten dan met een puntzak. Eerst met friet gevuld en later met snoep.
We zijn 25 jaar verder en dit grandioze weekend heeft bewezen dat er best nog 25 jaar bij kunnen.


Michel
Gepost: 05-10-10 @ 19:38

Overdracht

U allen weet dat dit jaar "Het Strijkje" naar een duo is gegaan. Dat er maar één echt "Strijkje" is, deerde dit tweetal niet.
Onlangs hebben Jos en Geertjan op ludieke wijze voor een ceremoniële overdracht gezorgd. Op de schouw van beide heren zal in ieder geval een half jaar dit pronkstuk staan.


Vraag blijft: Is de ceremomiële overdracht opgeluisterd met live muziek? En welk dweilorkest was dat dan wel?

Eric
Gepost: 13-09-10 @ 19:38

Eindjaarsfeest

Gisteravond hebben we het jaar weer afgesloten met ons traditionele eindjaars feest. Dit jaar georganiseerd door de dames van de trompetsectie met ondersteuning van Mik. Het was een gezellige avond met een goed verzorgde BBQ, het heeft ons aan niks ontbroken dus vanmorgen een lichtelijk gevoel van hoofdpijn.
Jawel.... We gaan nu genieten van een welverdiende vakantie en starten 3 september weer vol goede moed een nieuw sezoen.
Een bijzonder seizoen want 1 oktober2010 bestaan we 25 jaar! Wie had dat nou 25 jaar geleden bedacht. Dit jubileumweekend gaan we met z'n allen vieren in????????
Rust lekker uit want we krijgen weer een druk maar vast en zeker weer een gezellig jaar.
Fijne vakantie!!

Jolande

Strijkje 2010 voor Jos Stoof en Geertjan van den Heuvel

Dit jaar is het alom begeerde Strijkje uitgereikt aan twee personen: Jos Stoof en Geert-Jan v/d Heuvel.
Beiden carnavalsdieren in hart en nieren. Geert met een oranje JJ hart en Jos met een rood-wit-geel-Meepesant hart. Beiden bestuurders pur sang. En beide fanatieke tennissers.
Ze hebben hun sporen al meer dan ruim verdiend als het gaat over de Deun en Dender. Dit festival heeft voor beiden een bijzondere betekenis. Wist u dat Jos bijvoorbeeld zijn vrouw Astrid ten huwelijk heeft gevraagd tijdens de D&D toen nog in St Joris. Wist u bijvoorbeeld dat Geert met Wrom ok nie de D&D in 1987 heeft gewonnen met "D'n Dommeldurper" (wie kent het nog?) en Jos de eeuwige tweede is geweest met Odarodle. Beiden hebben al menig liedje vereeuwigd op cassettebandjes dan wel CD.
De laatste jaren zijn Jos en Geert het vertrouwde gezicht van Net Zat tijdens de D&D. Geregeld zijn ze uitgeroepen tot beste zangers. "Zuiver en goed verstaanbaar" is vaak de beoordeling geweest. Ze zijn daar beiden erg trots op. Vooral Jos geniet ervan om de andere zangers achter zich te laten.


Net Zat heeft natuurlijk veel waardering voor beiden en wilde ze deze avond bedanken voor bewezen diensten. Samen met Meepesant en Prins en Gevolg heeft Net Zat dan ook deze avond muzikaal opgeluisterd, en tot in de late uurtjes was het wederom een gezellig carnavalesk samenzijn. Net Zat hoopt ook de komende jaren een beroep te kunnen blijven doen op beide zangers voor de Deunen dender. Want wat is Net Zat bij de Deun en dender tegenwoordig zonder Jos en zonder Geert ?
Daarnaast zien we beiden terug in de nabije toekomst: Zoals de meesten al weten is Net Zat een nieuw project gestart: "D'n Dommeldurpse Danssalon" . Ook Geert en Jos zullen hierin een prominente rol vervullen. "Bij ons in de Jordaan", "Het dorp" en "Meisjes met rode haren" zullen ze op een bijzondere manier vertolken.

Voor alle bewezen diensten, gezelligheid en klets verdienen beiden de onderscheiding. Het zal duidelijk zijn dat we niet de keuze voor één van beiden konden maken anders zouden we met een sjeloerse zanger zitten en da kunnen we nie gebruiken!!

Carolien
Gepost: 31-01-10 @ 12:09

De Dommeldurpse Danssalon


Op donderdagavond 11 februari verzorgt Net Zat in de Spiegelzaal van theater de Speeldoos een gezellige meezingavond als start van het Carnaval 2010.
Vorig jaar tijdens het carnaval kwam een aantal leden op het idee dat het verzorgen van een muzikale avond in het Prinsenhof wel eens een prachtige aanvulling zou kunnen zijn op het Dommeldurpse Carnavalsprogramma. Het idee werd voorgelegd aan Harry Salfishberger, directeur van het theater, die meteen enthousiast reageerde. De Dommeldurpse Danssalon was geboren. In september werd met de daadwerkelijke voorbereiding begonnen. De wilde ideeën werden omgezet in een concreet programma.
De Spiegelzaal wordt speciaal voor deze avond omgebouwd in de sfeer van een oude danssalon. In deze sfeer zal Net Zat een zangeres, Petra Kuijpers, en twee zangers, Geert Jan van den Heuvel en Jos Stoof, muzikaal begeleiden. Siebren van de Zee treedt op als spreekstalmeester.
Tijdens de avond worden alleen bekende nummers ten gehore gebracht. Allemaal liedjes die iedereen mee kan zingen. Dat is ook de bedoeling en mocht iemand de tekst niet precies kennen dan is dat geen probleem want alle teksten worden in de zaal geprojecteerd. Naast de muziek is er bij concerten van Net Zat ook altijd plaats voor humor. In de pauzes voor de muzikanten kunt u rekenen op andere vermakelijke optredens..
Net zat presenteert u een heerlijke avond waarbij u ontvangen wordt met een consumptie en waarbij iedereen een herinneringsembleem ontvangt. De avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij theater de Speeldoos.

Michel
Gepost: 28-01-10 @ 20:53

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »

Mail ons | © 2007 NetZat